ΟΔΗΓΟΣ: Προστατεύσετε μόνιμα το untethered jailbreak στην iOS 5.0.1
Δημοσίευση 20/01/2012 - 12:12
Θα δοκιμασω απο tu και θα ενημερωσω!
Ad
Δημοσίευση 20/01/2012 - 12:20
Στο μεσοδιάστημα μεσολάβησαν pm με κάποιο φίλο που είχε το ίδιο πρόβλημα και το έψαξα. Κάνε αυτό που σου είπα και δεν θα έχεις πρόβλημα.φιλε μου Kdelios πραγματικα εκτιμαω παρα πολυ τον οδηγο σου και την υπερπολιτιμη βοηθεια σου αλλα δες πρωτα στο post #146 και θα καταλαβεις οτι τζαμπα γινεσαι ειρωνικος απεναντι μου. φιλικα!
Θα δοκιμασω απο tu και θα ενημερωσω!
Δημοσίευση 20/01/2012 - 12:37
Στο μεσοδιάστημα μεσολάβησαν pm με κάποιο φίλο που είχε το ίδιο πρόβλημα και το έψαξα. Κάνε αυτό που σου είπα και δεν θα έχεις πρόβλημα.
ok πραγματι δουλεψε απροβληματιστα εχωντας τα shsh απο το tinyumbrella, οποτε επιβεβαιωνω κ εγω οτι τα shsh απο το ishshit μεσω cydia δεν κανουν για την συγκεκριμενη εργασια!
Δημοσίευση 20/01/2012 - 17:23
Έχετα καμία ιδέα τι να κάνω ?
Δημοσίευση 20/01/2012 - 17:28
Ναι, να διαβάσεις τον οδηγό και να τον ακολουθήσεις.καλησπέρα και από εμένα, λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα, (σημειώσατε ότι όλα είναι ενημερωμένα, τελευταίο umbrella κλπ), παίρνω συνέχεια το εξής μύνημα APTicket is present and valid.
Δημοσίευση 20/01/2012 - 17:40
Όλοι γνωρίζουμε ότι το untethered jailbreak στην iOS 5.0.1 κυκλοφορεί εδώ και καιρό.
Επίσης είναι γνωστό ότι τα SHSH blobs για την iOS 5.0.1 μπορούν να σωθούν στο cydia, αλλά και τοπικά, αλλά προς το παρόν είναι άχρηστα γιατί δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν όπως γνωρίζαμε στην iOS 4.X με την τροποποίηση του αρχείου hosts ή την χρήση του tiny umbrella.
Οι περισσότεροι βρίσκονται ήδη στην iOS 5.0.1 και είναι καλυμμένοι, αλλά τι θα γίνει αν κυκλοφορήσει η 5.1?
Θα μου πείτε "δεν το κουνάω ρούπι αν δεν κυκλοφορήσει j/b στην 5.1" και ακούγεται λογικότατο.
Τι θα γίνει όμως αν κυκλοφορήσει η 5.1, σταματήσει να υπογράφει η apple την 5.0.1 και γίνει κάποια στραβή στην συσκευή (πχ με κάποιο tweak) και πρέπει να γίνει restore? Την πατήσαμε σε αυτήν την περίπτωση?
Η απάντηση είναι όχι.
Το redsn0w μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα αρχείο .ipsw για την 5.0.1 το οποίο θα περιέχει τα SHSH blobs και με το οποίο θα μπορούμε σε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε στο μέλλον να κάνουμε restore με αυτή, χωρίς την χρήση hosts ή tinny umbrella.
Εννοείται ότι το αρχείο που θα δημιουργηθεί είναι μοναδικό για κάθε συσκευή και δεν δουλεύει με άλλες (όπως και τα SHSH blobs).
Αυτήν την στιγμή ΔΕΝ υποστηρίζονται Α5 συσκευές (iPhone 4S & iPad2) διότι δεν κυκλοφόρησε ακόμη public το boot level exploit για τον Α5. Είναι σίγουρο ότι το επόμενο εργαλείο j/b που θα υποστηρίζει και αυτές τις συσκευές, και θα επιτρέπει την δημιουργία του τροποποιημένου .ipsw αρχείου.
Εννοείται ότι οι κάτοχοι των A5 συσκευών θα πρέπει να σώσουν τοπικά τα SHSH τους για την iOS 5.0.1 πριν σταματήσει να τα υπογράφει η apple, έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν αυτήν την διαδικασία αργότερα στο μέλλον.
Κατεβάστε το redsn0w 0.9.10b4 για Windows από ΕΔΩ
Κατεβάστε το redsn0w 0.9.10b4 για MAC από ΕΔΩ
Κατεβάστε το αντίστοιχο .ipsw της iOS 5.0.1
Για iPhone 4
Για iPhone 3GS
Για iPad 1
Αν δεν έχετε ήδη σώσει τα SHSH blobs, συνδέστε την συσκευή σας στο PC, τρέξτε το tiny umbrella και επιλέξτε save SHSH.
Τρέχτε το redsn0w και πατήστε Εxtras
Επιλέξτε το SHSH blobs
Επιλέξτε Verify
Οδηγείστε το πρόγραμμα στην τοποθεσία που βρίσκεται το αρχείο των SHSH που έχετε σώσει, και επιλέξτε το αρχείο .shsh
Θα πρέπει να επαληθευτούν με επιτυχία.
Επιλέξτε Stitch
Επιλέξτε IPSW
Οδηγείστε το πρόγραμμα στην τοποθεσία που βρίσκεται το αρχείο του .ipsw που έχετε κατεβάσει και επιλέξτε το.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι έχουν κλειδωμένη συσκευή σε πάροχο, θα πρέπει να επιλέξουν μια custom fw που έχουν φτιάξει πιο πριν (redsn0w, extras, Custom IPSW), ώστε να διατηρήσουν την έκδοση της baseband, έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν unlock μετέπειτα.
Επιλέξτε το Local
Οδηγείστε το πρόγραμμα στην τοποθεσία που βρίσκεται το αρχείο των SHSH που έχετε σώσει.
Το πρόγραμμα θα αρχίσει να δημιουργεί την τροποποιημένη ipsw.
Done
Σώστε την σε ασφαλές μέρος και αχρείαστη να είναι.
Μπορείτε με αυτήν να κάνετε οποτεδήποτε στο μέλλον restore στην συσκευή σας κατ' ευθείας με το iTunes, χωρίς την χρήση host αρχείου ή του tinny umbrella, και μετά jailbreak με redsn0w.
αυτον τον οδηγο πως μποροθμε να τον αντιγαψουμε?
Δημοσίευση 20/01/2012 - 17:42
Δημοσίευση 20/01/2012 - 17:43
καλησπέρα και από εμένα, λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα, (σημειώσατε ότι όλα είναι ενημερωμένα, τελευταίο umbrella κλπ), παίρνω συνέχεια το εξής μύνημα APTicket is present and valid.
Φιλε μου εμενα για να μου βγαλει αυτο το μηνυμα εσπαγα το κεφαλι μου επι 3 μερες κ εσενα που στο βγαζει το θεωρεις προβλημα? χαχαχα πλακα κανω!
Λοιπον αν παιρνεις αυτο το μηνυμα εισαι κομπλε με το verify των shsh και προχωρας στην παρακατω διαδικασια οπως ακριβως περιγραφεται στον οδηγο.
Δημοσίευση 20/01/2012 - 17:53
Δημοσίευση 20/01/2012 - 18:44
λυθηκε αντιγράφοντας όλα τα dll από τον φάκελο C:\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Apple Application Support
στον φάκελο C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\redsn0w
+1 από εμένα
σε ευχαριστώ πολύ
Δημοσίευση 20/01/2012 - 19:23
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δημοσίευση 20/01/2012 - 19:25
Δεν θα καταλάβεις και τίποτα, αφού η 5.0.1 υπογράφεται ακόμη.Παιδιά ολα οκ απο χτες!το έκανα και πέτυχε!κατι άλλο θα ηθελα να ρωτήσω!εκανε ρεστορ κανείς με την καινουρια ipsw να δούμε άμα δουλεύει οντως??το σκεφτόμουν σήμερα αλλα δυστυχώς δεν έχω pc εδω που ειμαι να το δοκιμάσω!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δημοσίευση 20/01/2012 - 20:18
Δημοσίευση 20/01/2012 - 20:21
καλησπερα παιδια.σε iphone4,ειναι σωμενα απο σιντια της 5.0.1 παρολα αυτα πρεπει να κανω και την παραπανω διαδικασια εκ νεου?εχω περασμενη την 4.2.1 μπορει να γινει με αυτη η πρεπει να μπει πρωτα η 5.0.1?
Καλό είναι να τη κάνεις. Τα SHSH απο μόνα τους με τη γνωστη διαδικασία δε λειτουργουν προς το παρόν.
Δε χρειάζεται να πας στη 5.0.1.
Τελευταία επεξεργασία από: nikosgnr, 20/01/2012 - 20:22
Δημοσίευση 20/01/2012 - 20:31
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 9
0 μέλη, 9 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες