[Οδηγός] blackra1n: jailbreak iPhone 3G and 3GS with v3.1.2
Δημοσίευση 15/10/2009 - 01:14
Ad
Δημοσίευση 15/10/2009 - 01:47
αν ειναι λιγα οκ αλλιως αν ειναι να το ψαξω με wifi.. έχω 500MB κάθε μήνα και δεν ξέρω πόσο θα το χρεώσει.
Δημοσίευση 15/10/2009 - 03:47
Εχω κανει ολη την διαδικασια απο την πρωτη μερα που βγηκε.Σημερα επιχειρησα να βαλω εφαρμογες.Στην μια συσγκεκριμενα στο Navigon δεν την εμφανιζει στο menu.καμοια ιδεα?Μηπως κατι πηγε λαθος?Να το ξανακανω απο την αρχη παλι ή πρεπει να γινει restore πρωτα?
Μόνο σε αυτήν την εφαρμογή στο κάνει;
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως υπάρχει εγκατεστημένο αλλά δεν φαίνεται το εικονίδιο!
Πώς θα το δείς:
1) Συνδέσου με ssh και πήγεναι στο φάκελο var/mobile/Applications, εκεί θα βρείς της εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε κωδικοποιημένους φακέλους! Ανοιξέ τους έναν έναν και δες αν κάποιος απο αυτούς είναι το Navigon!
2) Χωρίς να μπλέξεις στην παραπάνω διαδικάσία εγκατέστησε το sbsettings απο cydia και σείρε το δαχτυλο σου στην μπάρα με την ώρα! Θα κατέβει ένα μενού και θα πας στο κουμπάκι "more"! Μετά θα πας στο "Hide Icons" και εκεί μεσα θα δεις αν υπάρχει το navigon! Τα εικονίδια που δίπλα έχουν ενα ανοιχτό διακόπτη είναι αυτά που φαίνονται στο springboard ενώ αυτά που έχουν κλειστό διακόπτη είναι όσα είναι κριμένα!!!
Αν με κανέναν απο τους δυο τρόπους δεν βρήσκεις το navigon τότε δεν είναι εγκατεστημένο! Δοκήμασε να ξανακατεβάσεις το αρχείο! Θεωρώ πως έχεις εγκαταστήσει το appsync 3,1 και έχεις κατεβάσει έστω και μια free εφαρμογή απο το appstore!
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα!
Δημοσίευση 15/10/2009 - 07:49
Το γεγονός ότι δεν γίνεται jailbreak το βλέπω από τον iphonebrowser όπου μου αναφέρει καθαρά ότι η συσκευή δεν είναι jailbroken.
Αναγκάσθηκα λοιπόν να κάνω restore σε προηγούμενη custom .ipsw έκδοση (3.1 7c144) ώστε να γίνει το jailbreak. Τι γίνεται τώρα;
ΥΓ. Το τηλέφωνο είναι 3GS από Cosmote και είχε την 3.0.1 περασμένη όταν το πήρα.
Τελευταία επεξεργασία από: wolfmandim, 15/10/2009 - 07:54
Δημοσίευση 15/10/2009 - 07:56
Μια απορια εχω ρε παιδια εχω vodafone ποσο θα με χρεωσει αν το κανω download to cydia εννοω χωρητικοτητα?
αν ειναι λιγα οκ αλλιως αν ειναι να το ψαξω με wifi.. έχω 500MB κάθε μήνα και δεν ξέρω πόσο θα το χρεώσει.
Το Cydia ειναι περιπου 14Mb... οποτε δεν θα εχεις προβλημα...
καλυτερα ομως με wifi... ειναι πιο σταθερη η συνδεση...
Δημοσίευση 15/10/2009 - 08:00
Εχω αναβαθμίσει στην 3.1.2 από τα iTunes με αποτέλεσμα να μη γίνεται jailbreak. Στην διεύθυνση που παραθέτω "http://techpp.com/20...ots-blackra1n/" (αλλά και σε άλλα sites) διάβασα το εξής: "Also, do not upgrade to 3.1.2 using iTunes if you want to keep your unlock. Baseband cannot be downgraded."
Το γεγονός ότι δεν γίνεται jailbreak το βλέπω από τον iphonebrowser όπου μου αναφέρει καθαρά ότι η συσκευή δεν είναι jailbroken.
Αναγκάσθηκα λοιπόν να κάνω restore σε προηγούμενη custom .ipsw έκδοση (3.1 7c144) ώστε να γίνει το jailbreak. Τι γίνεται τώρα;
ΥΓ. Το τηλέφωνο είναι 3GS από Cosmote και είχε την 3.0.1 περασμένη όταν το πήρα.
μου φαινεται τα εχεις μπερδεψει λιγο...
αλλο unlock αλλο jailbrake
εσυ που το εχεις αγορασμενο απο ελλαδα δεν χρειζεσαι unlock γιατι ειναι ηδη factory unlocked...
Πηγαινε ξανα με restore στην 3.1.2 και κανε jailbrake με το blackra1n.
Αφου βαλεις το cydia κανε search για το afc2add. Αυτο θα αντικαταστησει ενα αρχειο στο κινητο σου και θα μπορεις να μπαινεις και με iphone browser. για περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με αυτο το θεμα δες και εδω.
http://www.iphonehel...b-afc2-service/
Δημοσίευση 15/10/2009 - 08:06
Εχω αναβαθμίσει στην 3.1.2 από τα iTunes με αποτέλεσμα να μη γίνεται jailbreak. Στην διεύθυνση που παραθέτω "http://techpp.com/20...ots-blackra1n/" (αλλά και σε άλλα sites) διάβασα το εξής: "Also, do not upgrade to 3.1.2 using iTunes if you want to keep your unlock. Baseband cannot be downgraded."
Αφου το τηλεφωνο ειναι απο cosmote δηλαδη Ελληνικο γιατι να μην κανεις jb στην 3.1.2; Αυτοι που εχουν συσκευες απο εξωτερικο δεν πρεπει να αναβαθμησουν γιατι αναβαθμιζεται κ το baseband κ δεν υπαρχει unlock για αυτο... Εσυ δεν εχεις προβλημα! Αναβαθμιζεις αφοβα κ κανεις jb με το blackra1n οπως γραφει ο οδηγος στο πρωτο ποστ!!!
Υ.Γ: παλι με προλαβαν!!!
Τελευταία επεξεργασία από: michaelkrtikos, 15/10/2009 - 08:09
Δημοσίευση 15/10/2009 - 08:44
Μόνο σε αυτήν την εφαρμογή στο κάνει;
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως υπάρχει εγκατεστημένο αλλά δεν φαίνεται το εικονίδιο!
Πώς θα το δείς:
1) Συνδέσου με ssh και πήγεναι στο φάκελο var/mobile/Applications, εκεί θα βρείς της εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε κωδικοποιημένους φακέλους! Ανοιξέ τους έναν έναν και δες αν κάποιος απο αυτούς είναι το Navigon!
2) Χωρίς να μπλέξεις στην παραπάνω διαδικάσία εγκατέστησε το sbsettings απο cydia και σείρε το δαχτυλο σου στην μπάρα με την ώρα! Θα κατέβει ένα μενού και θα πας στο κουμπάκι "more"! Μετά θα πας στο "Hide Icons" και εκεί μεσα θα δεις αν υπάρχει το navigon! Τα εικονίδια που δίπλα έχουν ενα ανοιχτό διακόπτη είναι αυτά που φαίνονται στο springboard ενώ αυτά που έχουν κλειστό διακόπτη είναι όσα είναι κριμένα!!!
Αν με κανέναν απο τους δυο τρόπους δεν βρήσκεις το navigon τότε δεν είναι εγκατεστημένο! Δοκήμασε να ξανακατεβάσεις το αρχείο! Θεωρώ πως έχεις εγκαταστήσει το appsync 3,1 και έχεις κατεβάσει έστω και μια free εφαρμογή απο το appstore!
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα!
Εισαι πρώτος!!!Το εκανα και παιζει μια χαρα
Δημοσίευση 15/10/2009 - 09:26
Εχω κάνει και πάλι restore σε 3.1.2 κι έτρεξα το blackra1n.. Μου κoλάει στην οθόνη του recovery mode (ξέρεις, το USB καλώδιο και το σήμα του itunes) και δεν προχωράει. Εν τω μεταξύ η οθόνη του blackra1n δείχνει συνεχώς entering recovery. Είναι κάτι που δεν κάνω σωστά;μου φαινεται τα εχεις μπερδεψει λιγο...
αλλο unlock αλλο jailbrake
εσυ που το εχεις αγορασμενο απο ελλαδα δεν χρειζεσαι unlock γιατι ειναι ηδη factory unlocked...
Πηγαινε ξανα με restore στην 3.1.2 και κανε jailbrake με το blackra1n.
Αφου βαλεις το cydia κανε search για το afc2add. Αυτο θα αντικαταστησει ενα αρχειο στο κινητο σου και θα μπορεις να μπαινεις και με iphone browser. για περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με αυτο το θεμα δες και εδω.
http://www.iphonehel...b-afc2-service/
Δημοσίευση 15/10/2009 - 09:30
Δημοσίευση 15/10/2009 - 09:33
Αυτό το πρόβλημα έχω κι εγώ...με 3GSσε 3g το προσπαθω αλλα κολαει στο restore γιατι
Δημοσίευση 15/10/2009 - 09:40
Αυτό το πρόβλημα έχω κι εγώ...με 3GS
κανονικα με 3GS τα πραγματα ειναι πιο ευκολα...
δοκιμασε τα βηματα του οδηγου και τα tips προσεκτικα..
την ωρα που κολλαει κανε reboot το κινητο, ωστε το blackrain να προσπαθησει να το ξαναβρει..
επισης θα μπορουσες να το εχεις συνδεσει κλειστο και μολις σου πει waiting for phone τοτε να το ανοιξεις...
Δημοσίευση 15/10/2009 - 12:16
Έχω iphone 3G, vodafone (unlocked απ' τη μάνα του) και μόλις είχα βάλει (επιτυχώς) τη 3.1.2.
Έχει κανείς καμιά ιδέα;;;;
Δημοσίευση 15/10/2009 - 12:43
Εχω κάνει και πάλι restore σε 3.1.2 κι έτρεξα το blackra1n.. Μου κoλάει στην οθόνη του recovery mode (ξέρεις, το USB καλώδιο και το σήμα του itunes) και δεν προχωράει. Εν τω μεταξύ η οθόνη του blackra1n δείχνει συνεχώς entering recovery. Είναι κάτι που δεν κάνω σωστά;
Εκεί όπως είναι κολλημένο το iPhone σου, ξανατρέξε ΕΝΑ ΑΛΛΟ blackra1n χωρίς να πειράξεις τίποτε άλλο. Θα παίξει 100%
Ελπίζω να βοήθησα
Δημοσίευση 15/10/2009 - 12:53
Το θέμα είναι ότι όταν ξανατρέχεις το blackra1n βγαίνει η οθόνη waiting for phone, και μένει εκεί.Εκεί όπως είναι κολλημένο το iPhone σου, ξανατρέξε ΕΝΑ ΑΛΛΟ blackra1n χωρίς να πειράξεις τίποτε άλλο. Θα παίξει 100%
Ελπίζω να βοήθησα
Βλέπω σε posts ότι αρκετά άτομα αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα...
Τελευταία επεξεργασία από: wolfmandim, 15/10/2009 - 12:56
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 11
0 μέλη, 11 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες