Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία

[Οδηγός] blackra1n: jailbreak iPhone 3G and 3GS with v3.1.2

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2085 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#991   skiathos

skiathos

iPH newbie

• 9 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 16/10/2009 - 17:38

Καλησπέρα,
Πρώτο μου post διότι ως τώρα οι απαντήσεις και οι οδηγοί του φόρουμ με κάλυπταν πλήρως και έκανα jb το προηγούμενο Μάη σε κινητό 3G 2.2.1 χωρίς κανένα πρόβλημα.
Με το blakra1n ήρθε νομίζω και η ώρα να αναβαθμίσω σε 3.1 (ευελπιστώ χωρίς προβλήματα - ακολουθώντας τις οδηγίες σας)

Aφού διάβασα και τις 50 μέχρι τώρα σελίδες του topic, έχω μείνει με 2 προβληματισμούς:

1)
Έχω πλέον μερικές εκατοντάδες επαφές στο κινητό και ο οδηγός προτείνει clean restore...Υπάρχει κανένας εύκολος/δοκιμασμένος τρόπος να κάνω clean restore στη καινούρια version 3.1 και να ανακτήσω και τις επαφές μου; (μηνύματα εμαιλ και τα ρέστα δε με πολυενδιαφέρουν...και τις εφαρμογές σιγά σιγά θα τις ξαναπεράσω...) Υπάρχει μήπως κανένας οδηγός στο φόρουμ επί του θέματος που μου έχει διαφύγει;

2)
Κανένα πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί σε κανέναν που έκανε upgrade/jb (blackra1n) με τα παρακάτω ;;
1. Μοντέλο κιν. 3G
2. Ελληνικό (vodafone)
3. Firmware version: 2.2.1 που προφανώς θα το πάω 3.1 μέσω itunes πριν το jb
4. Λειτουργικο στο PC και service pack version. XP sp 2
5. Optional: iTunes version. 9.1

θενκς!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#992   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1.283 μηνύματα
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 16/10/2009 - 18:00

Καλησπέρα,
Πρώτο μου post διότι ως τώρα οι απαντήσεις και οι οδηγοί του φόρουμ με κάλυπταν πλήρως και έκανα jb το προηγούμενο Μάη σε κινητό 3G 2.2.1 χωρίς κανένα πρόβλημα.
Με το blakra1n ήρθε νομίζω και η ώρα να αναβαθμίσω σε 3.1 (ευελπιστώ χωρίς προβλήματα - ακολουθώντας τις οδηγίες σας)

Aφού διάβασα και τις 50 μέχρι τώρα σελίδες του topic, έχω μείνει με 2 προβληματισμούς:

1)
Έχω πλέον μερικές εκατοντάδες επαφές στο κινητό και ο οδηγός προτείνει clean restore...Υπάρχει κανένας εύκολος/δοκιμασμένος τρόπος να κάνω clean restore στη καινούρια version 3.1 και να ανακτήσω και τις επαφές μου; (μηνύματα εμαιλ και τα ρέστα δε με πολυενδιαφέρουν...και τις εφαρμογές σιγά σιγά θα τις ξαναπεράσω...) Υπάρχει μήπως κανένας οδηγός στο φόρουμ επί του θέματος που μου έχει διαφύγει;

2)
Κανένα πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί σε κανέναν που έκανε upgrade/jb (blackra1n) με τα παρακάτω ;;
1. Μοντέλο κιν. 3G
2. Ελληνικό (vodafone)
3. Firmware version: 2.2.1 που προφανώς θα το πάω 3.1 μέσω itunes πριν το jb
4. Λειτουργικο στο PC και service pack version. XP sp 2
5. Optional: iTunes version. 9.1

θενκς!

To clean restore αδυνατώ να το καταλάβω. Αν περάσεις το νέο firmware το υπάρχων διαγράφεται και αναβαθμίζεται. Αυτό είναι όσο ποιο clean γίνεται. Μετά, κατά την γνώμη μου πάντα, αν το σετάρεις όχι σαν νέο iphone αλλά από το backup δεν γινεται να σου προκαλέσει προβλήματα και θα έχεις και όλες τις επαφές, φωτό, mail κλπ.

Anyway, αν έχεις τις επαφές σου στο outlook απλά θα σου τις ξαναπεράσει όταν σετάρεις στο itunes τα sync parameters για το "νέο" iphone. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι ένα "τελευταίο" sync πρίν το update για να είναι 100% συνχρονισμένες οι επαφές του iPhone με το outlook.

Όσο για το 2. O Clint Eastwood το έχει πει καλήτερα από όλους. "Do you feel lucky punk?!" H ερώτηση που έχει αξία είναι "υπάρχει κανένας που δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο jailbreak του 3G με blackra1?" Kαι η απάντηση απ'όσο βλέπω είναι δεν υπάρχει. Αλλά μην μασάς. Είναι θέμα υπομονής. Τούλάχιστον δεν χρειάζεσαι το unlock οπότε δεν θα μείνεις χωρίς τηλ.

Το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι το Service Pack, πρέπει να πας στο 3 για σιγουριά. Επίσης μην πάς στο 3.1, αλλά στο 3.1.2 καθώς το 3.1 είχε bugs με κυριώτερα την μη εύρεση δικτύου (gsm) και το iphone coma. Μην ρωτάς τι είναι το 2ο το όνομα και μόνο σου λέει πως δεν θέλεις να ξέρεις.

Το σημαντικότερο για εμένα είναι όποια έκδωση και να περάσεις να την κατεβάσεις από το φόρουμ και όχι update από itunes (θα κολήσει) Αν το κατεβάσεις από το forum για να κάνεις update πρέπει να κάνεις shift+restore. Δλδ. συνδέεις το iphone στο itunes και με πατημένο το shift κλικάρεις restore και διαλέγεις το fw που κατέβασες και θέλεις να περάσεις.

Σημείωση, αν το κατεβάσεις από το forum ή από οπουδήποτε αλλου κάνε το με firefox γιατί ο explorer θα το μετονομάσει αυτόματα σε rar. Αλλά και αυτό να γίνε πάς folder options, view, και ξεκλικάρεις το κουτάκι "hide extensions for known filetipes" και όταν σου δείχνει και τα extensions το κάνεις rename από *.rar σε *.ipsw.

Τι σ***ά γράφω τόση ώρα!? Ελπίζω να σε κάληψα και ν μην κούρασα, καλή τύχη.

Τελευταία επεξεργασία από: ktzaf, 16/10/2009 - 18:01

#993   skiathos

skiathos

iPH newbie

• 9 μηνύματα

Δημοσίευση 16/10/2009 - 18:14

Ευχαριστώ ktzaf!
Όλα καλά μου ακούγονται εκτός από το xp upgrade σε sp3. Το desktop που δουλεύω δεν είναι δικό μου και συνεπώς μου είναι λίγο ιστορία αυτό που προτείνεις...
btw για cr***ed xp από που μπορώ να βρω cr***ed service pack update?...ρωτάω σε περίπτωση που καταφέρω να πείσω τους "ιδιοκτήτες" ότι το sp2 είναι τελείως άχρηστο χαχαχ

#994   skiathos

skiathos

iPH newbie

• 9 μηνύματα

Δημοσίευση 16/10/2009 - 18:45

Δηλαδή με τα sp2 σίγουρα θα έχω ανυπέρβλητα προβλήματα; Κανείς δε το χει καταφέρει σε sp2;
Ακόμα και αν κατεβάσω το αρχειάκι QTCF.dll δε λύνεται το πρόβλημα;

#995   katsulas

katsulas

Newbie

• 975 μηνύματα
  • Twitter:@GeorgeKatsulas
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • GameCenter:iKatsulas

Δημοσίευση 16/10/2009 - 18:57

Ο Γιωργάκης μου την έχει δώσει στα νεύρα.

Κάνω την πρώτη φορά κανονικά JB με blackra1n. Στήνω τη συσκευή και ολα ΟΚ. Κάνω Restore στο Backup Μου και κάτι δεν μ'αρεσει. Ξανακάνω Restore και πάω να κάνω ξανακάνω JB επι 2 μέρες καλώδιο και σηματάκι itunes. Ξαφνικά και ακολουθόντας την ίδια διαδικασία εμφανίστηκε αυτό το κολόπαιδο. Πολύ Bug το πρόγραμμα.

Επειδή έχουν ακουστεί πολλά. Τα παρακάτω προγράμματα εμένα δεν μου δουλεύουν. Είναι λάθος τους blackra1n ή ασυμβατοτητα της 3.1.2 με τα προγράμματα (αναμονή για αναβάθμηση)

- Categories
- SBSsettings
- Winterboard
- Five Icon Dock

Τα αναφέρω γιατί φίλος και αυτός με 3G μου είπε πως του παίζουν κανονικά όλα με το Blackra1n. Εγώ 2 θεορίες έχω.

1. Είναι ανάλογα τη παρτίδα του iphone
2. Πως θα κάτσει το Blackra1n

#996   theg0d

theg0d

iPH User

• 180 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 16/10/2009 - 19:16

Θελω απλα να δωσω την δικη μου εμπειρια και να αποτρεψω κατοχους σαν τα δικα μου χαρακτηριστηκα. Εχω Iphone 3g 8gb kai windows vista 32 bit
πηγα να κανω jailbreak με το blackra1n και εγινε χαμος.
Μου κολησε στο σημειο που μπηκε σε restore mode ( δεν μου εβαλε το logo του blackra1n) και μετα ειδα και επαφε να το κανω restore
δεν ξερω αν εκανα κατι λαθος αν το εντοπισει καποιος αν μου πει για να ξαναδοκιμασω
Ξεχασα να αναφερω οτι πρωτα ειχα κανει update σε 3.1.2
Ευχαριστω

#997   katsulas

katsulas

Newbie

• 975 μηνύματα

Δημοσίευση 16/10/2009 - 19:22

Όλοι με ένα πρόβλημα. Μια χαρά ήταν η 3.0 νομίζω

#998   theg0d

theg0d

iPH User

• 180 μηνύματα

Δημοσίευση 16/10/2009 - 19:24

Σωστος !

#999   Paris1986

Paris1986

iPH Community Leader

• 12.755 μηνύματα
  • Twitter:@par1scha
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 1st gen
  • GameCenter:Par1s

Δημοσίευση 16/10/2009 - 20:13

τι 30 δευτερολεπτα ρε παιδια...εμενα πρεπει να εκανε πολυ λιγοτερο χρονο...φτου του να μην το ματιασω...ενα μεγαλο μπραβο στον geohot...

#1000   muddyfox2005

muddyfox2005

iPH User

• 170 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 3GS

Δημοσίευση 16/10/2009 - 20:56

Ο Γιωργάκης μου την έχει δώσει στα νεύρα.

Κάνω την πρώτη φορά κανονικά JB με blackra1n. Στήνω τη συσκευή και ολα ΟΚ. Κάνω Restore στο Backup Μου και κάτι δεν μ'αρεσει. Ξανακάνω Restore και πάω να κάνω ξανακάνω JB επι 2 μέρες καλώδιο και σηματάκι itunes. Ξαφνικά και ακολουθόντας την ίδια διαδικασία εμφανίστηκε αυτό το κολόπαιδο. Πολύ Bug το πρόγραμμα.

Επειδή έχουν ακουστεί πολλά. Τα παρακάτω προγράμματα εμένα δεν μου δουλεύουν. Είναι λάθος τους blackra1n ή ασυμβατοτητα της 3.1.2 με τα προγράμματα (αναμονή για αναβάθμηση)

- Categories
- SBSsettings
- Winterboard
- Five Icon Dock

Τα αναφέρω γιατί φίλος και αυτός με 3G μου είπε πως του παίζουν κανονικά όλα με το Blackra1n. Εγώ 2 θεορίες έχω.

1. Είναι ανάλογα τη παρτίδα του iphone
2. Πως θα κάτσει το Blackra1n

Δοκίμασα και τα 4 προγραμματακια στο 3gs σε 3.1.2 διότι το ανέφερες και παίζουν άψογα

#1001   xxxxxx

xxxxxx

iPH Guru

• 9.340 μηνύματα

Δημοσίευση 16/10/2009 - 22:13

οσοι εχετε 3g ακουστε να δειτε τι θα κανετε
1.τα αρχεια dll θα τα χρειαστειτε.
2.μετακινιστε το blackra1n στο c και οχι στην επιφανεια εργασιας.
3.ανοιξτε το itunes
4.πατηστε alt ctrl del και πηγαινετε στις διεργασιες κλειστε οτιδηποτε αναφερεται σε itunes ipod iphone apple εκτος του itunes.exe .
5.ανοιξτε το blackra1n που ειναι στο c και πατηστε δεξι κλικ και τρεξτε το σαν administrator
6.εκτελετε το blackra1n το οποιο προφανως θα σας κολλησει και θα σας οδηγησει στο itunes καλωδιο(μην αγχωνεστε δν χρειαζεται restore απο itunes απλα παταμε 20 δευτερολεπτα το home,20 δευτεολεπτα home και sleep που οδηγει σε επανεκιννηση και με το που εμφανισει το logo της apple αφηνουμε το sleep και συνεχιζουμε να παταμε το home εεε καποια στιγμη ανοιγει το τηλεφωνο χωρις να ζηταει restore η τπτ αλλο.
7.μην απογοητευεστε ανοιξτε ενα καινουργιο blackra1n με το που πατησετε το make it rain κρατηστε πατημενο το home.μολις κλεισει το iphone και πριν εμφανιστει η βλακεια με το εικονιδιο με το καλωδιο και το itunes πατηστε και κρατηστε τα home και sleep για να κανει επανεκκινηση το μηλοφωνο.με το που εμφανιστει το λογοτυπο αφηστε το sleep και συνεχιστε να πατατε το home.
8.λογικα αυτο ηταν μην αφησετε το home καθολου μεχρι να τελειωσει η ολη διαδιασια με τον geohot
9.συγγνωμη αν σας ζαλισα αυτο λειτουργησε σε μενα μετα απο 50 restore?
10.και ακολουθησα ολα τα βηματα

#1002   xxxxxx

xxxxxx

iPH Guru

• 9.340 μηνύματα

Δημοσίευση 16/10/2009 - 22:19

οσοι εχετε 3g ακουστε να δειτε τι θα κανετε
1.τα αρχεια dll θα τα χρειαστειτε.
2.μετακινιστε το blackra1n στο c και οχι στην επιφανεια εργασιας.
3.ανοιξτε το itunes
4.πατηστε alt ctrl del και πηγαινετε στις διεργασιες κλειστε οτιδηποτε αναφερεται σε itunes ipod iphone apple εκτος του itunes.exe .
5.ανοιξτε το blackra1n που ειναι στο c και πατηστε δεξι κλικ και τρεξτε το σαν administrator
6.εκτελετε το blackra1n το οποιο προφανως θα σας κολλησει και θα σας οδηγησει στο itunes καλωδιο(μην αγχωνεστε δν χρειαζεται restore απο itunes απλα παταμε 20 δευτερολεπτα το home,20 δευτεολεπτα home και sleep που οδηγει σε επανεκιννηση και με το που εμφανισει το logo της apple αφηνουμε το sleep και συνεχιζουμε να παταμε το home εεε καποια στιγμη ανοιγει το τηλεφωνο χωρις να ζηταει restore η τπτ αλλο.
7.μην απογοητευεστε ανοιξτε ενα καινουργιο blackra1n με το που πατησετε το make it rain κρατηστε πατημενο το home.μολις κλεισει το iphone και πριν εμφανιστει η βλακεια με το εικονιδιο με το καλωδιο και το itunes πατηστε και κρατηστε τα home και sleep για να κανει επανεκκινηση το μηλοφωνο.με το που εμφανιστει το λογοτυπο αφηστε το sleep και συνεχιστε να πατατε το home.
8.λογικα αυτο ηταν μην αφησετε το home καθολου μεχρι να τελειωσει η ολη διαδιασια με τον geohot
9.συγγνωμη αν σας ζαλισα αυτο λειτουργησε σε μενα μετα απο 50 restore?
10.και ακολουθησα ολα τα βηματα

σημειωτεον στο πρωτο blackra1n που ειχε αποτυχει ουσιατικα μου ειχε βγαλει οτι και καλα τα καταφερε μολις ειχα πατησει την αλληλουχια των κουμπιων αλλα δεν το εκλεισα το αφησα ετσι ουτε οκ πατησα και μετα ανοιξα ενα δευτερο

#1003   katsulas

katsulas

Newbie

• 975 μηνύματα

Δημοσίευση 16/10/2009 - 22:51

Δοκίμασα και τα 4 προγραμματακια στο 3gs σε 3.1.2 διότι το ανέφερες και παίζουν άψογα

Εγω το έβαλα σε 3g. Σε 3gs θα το δοκιμάσω σήμερα. Έχετε ακούσει αντίστοιχα προβλήματα σε 3g? υπάρχει και η θεωρία να μην έκατσε και κάτι σωστά; Θα ξανακάνω ξανά blacRa1n και βλέπουμε. Πάντως καμία σχέση με redsnow πρέπει να ομολογήσουμε...

#1004   djmax

djmax

iPH newbie

• 5 μηνύματα

Δημοσίευση 17/10/2009 - 00:27

Εγω το έβαλα σε 3g. Σε 3gs θα το δοκιμάσω σήμερα. Έχετε ακούσει αντίστοιχα προβλήματα σε 3g? υπάρχει και η θεωρία να μην έκατσε και κάτι σωστά; Θα ξανακάνω ξανά blacRa1n και βλέπουμε. Πάντως καμία σχέση με redsnow πρέπει να ομολογήσουμε...

καλησπερα παιδια εκανα κ εγω τη διαδικασια που αναφερετε πιο πανω ολα οκ μολις παω να κατευασω το cydia παταω install μου βγαζει error downloading cydia could not download error:error domain=NSURLErrorDomainCOode=-1009 Userinfo=0x1aaaeo 'no internet connection ' βοηθεια καποιος?

Τελευταία επεξεργασία από: djmax, 17/10/2009 - 00:27

#1005   katsulas

katsulas

Newbie

• 975 μηνύματα

Δημοσίευση 17/10/2009 - 00:33

iPhone 3GS 32GB σε windows XP επαιξαν όλα άψογα με τη μία. Θα μας τρελάνει ο George. Εξηγήστε μου ρε παιδιά. Τι παιζει και υπάρχει τέτοια διαφορά. Αλλάζει τόσο πολύ το Bootrom. Κανένας που να το έκανε σε 2G υπάρχει. Έτσι από περιέργια. Να μάθουμε

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 11

0 μέλη, 11 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες