Ας δούμε λοιπόν πως γίνονται αυτά τα πράγματα.
Καταρχάς το όλο project ονόματι iFuse έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό από μια ομάδα ανθρώπων και συνεχίζεται με εξελίξεις και προσθήκες. Μπορείτε να βρείτε την επίσημη σελίδα του project εδώ.
Ας πούμε λοιπον τι δυνατότητες έχει το iFuse εν συντομία.
- Μπορούμε να κάνουμε mount το jailbroken ή και μη (το δεύτερο δεν το έχω δοκιμάσει) iphone μας και να δούμε τα περιεχόμενά του.
- Έχουμε δυνατότητα επιλογής μεταξύ να κάνουμε mount το root filesystem ή το user filesystem.
- Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το καλώδιο του iphone (ούτε SSH ούτε τίποτα άλλο)
- Μπορούμε να διαβάζουμε και να γράφουμε αρχεία.
- Υπάρχει μια μερική δυνατότητα προσθήκης τραγουδιών (δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα)
- Υπάρχει δυνατότητα συγχρονισμού επαφών και ημερολογίου (δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα)
- Μπορούμε να δούμε διάφορες πληροφορίες για την συσκευή μας (επίπεδο μπαταρίας, εγκατεστημένες εφαρμογές,διαθέσιμος χώρος κτλ).
- Ίσως και περισσότερα τα οποία δεν έχω βρει ακόμα
Ας δούμε όμως πως θα γίνουν η εγκατάσταση.
Για ubuntu: (για άλλες διανομές θα βρείτε την διαδικασία στην επίσημη σελίδα, απλά για να μην γεμίζουμε το θέμα)
Περνάμε το κατάλληλο repo.
deb http://ppa.launchpad.net/jonabeck/ppa/ubuntu karmic main deb-src http://ppa.launchpad.net/jonabeck/ppa/ubuntu karmic mainΥΓ: Όπου karmic το όνομα της διανομής σας (εγώ έχω την karmic koala 9.10)
Στην συνέχεια τρέχουμε τις ακόλουθες εντολές στην κονσόλα για να συμπληρωθεί η διαδικασία.
sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com F0876AC9 sudo apt-get install ifuse
Τώρα ας δοκιμάσουμε να συνδέσουμε το iphone και να το κάνουμε mount.
Για να γίνει αυτό κάνουμε τα ακόλουθα βήματα:
1) Συνδέουμε το iphone στον υπολογιστή μας με το καλώδιο
2) Τρέχουμε τις ακόλουθες εντολές
sudo mkdir /mnt/iPhoneΕάν θέλουμε να συνδέσουμε το root filesystem τρέχουμε:
sudo ifuse --root /mnt/iPhone/Ενώ για το user filystem τρέχουμε:
sudo ifuse /mnt/iPhone/
3) Τέλος όταν θα θέλουμε να αποσυνδέσουμε το iphone μας τρέχουμε την παρακάτω εντολή για να γίνει unmount:
sudo fusermount -u /mnt/iPhone
Όταν έχετε κάνει mount θα βρείτε το περιεχόμενο του iphone σας εννοείται κάτω από τον φάκελο /mnt/iPhone .
Αυτές είναι οι οδηγίες για να κάνετε το iphone σας mount σε περιβάλλον linux. Ελπίζω να φανούν χρήσιμες. Πήρε το μάτι μου και κάποια ακόμα πραγματάκια αλλά μόλις τα ψάξω λίγο θα σας ενημερώσω
Τελευταία επεξεργασία από: computeras, 11/02/2010 - 09:43